tvångsbloggad

Klockan är halv fyra på dagen och vi har gjort... Ingenting! Jag och Robin skulle gått ner och bada men det var för mkt sjögräs. Karin har skypat i typ tre timmar och vi orkar inte göra middag ikväll så det blir en öl och lösgodis. Allt kaffe som fanns i huset är uppdrucket så nu är det bara ölen kvar. Lisas föräldrar kommer klockan 16, så tio i blir det att städa snabbt som fan och kanske orka ta på sig en bh.
memememe
(hade ju tänkt ha en bild på vulkanen men robin har ju inte tagit några)
Igår besteg vi dock Rangitoto en sovande vulkan som kan få utbrott NÄR SOM HELST!... (under de näst kommande 400 åren). Fick vi iaf lite gått samvete av att gå och röra på oss lite, tills vi kom hem och tog en öl och lösgodis till middag. Utsikts-platsen va lika fin som jag kom ihåg den, dock var jag inte lika fascinerad av all sten som en gång var..dabada da  daA LAVA! ... som jag var sist. Har en lavasten hemma från en annan vulkan, trodde att om jag la den i ugnen så skulle den bli lava igen. Var så stolt när jag tog med den till klassen och till min stora förtjusning var alla lika fascinerade över lavastenen som jag, och fullt lika överförtjust att den luktade tuggummi.


Missat att nämna Auckland city, tog färjan över från devonport för att gå upp och ner på den största gatan Queenstreet. Tog en öl på hamnen -en av de som rankats vackrast i världen! Jag drack förstås lättöl då som körde, kanske har många NZ vanor men dricka full är inte en av dom. Va egentligen meningen att Rangitoto skulle ské den dagen men då vi inte hitta ut från Whangaparaoa (till motorvägen) och missa färjan fick det blir en annan dag. Vi hitta dock till shakespearparken som jag och Karin kanske ska ta en promenad i sen. Robin får väl nörda loss med facebooksidan för klas under tiden.

Bloggare: Alison

NU ÄR VI FRAMME I NYA ZEELAND !


Nya Zeeland
Ja, då var vi äntligen framme i Nya Zeeland! Och vet ni? Jag överlevde flygresan! Det enda som va lite små läskigt va första "take off". Sen i Sydney va lite läskigt med. För där blåste det nog en del, så när planet skulle landa så "sick-sackade" de på landningsbanan. Sen planet som vi åkte med över till NZ från Sydney va däremot de värsta jag har varit med om. Det va jätte litet sedan svängde väldigt mycket så de lutar massa, vilket ja tycker är sjukt obehagligt. Men iallafall! Nu är vi framme & det är obeskrivligt vackert här nere. De måste upplevas måste jag säga.
Sedan bor vi bara cirka hundra meter från havet, och de är inte heller helt fel. Det är i Neils hus (Alisons farbror) som vi bor i. Första dagen här(Igår 1 Januari) va mest lugn. Vi handlade mat för veckan, promenerade längs stranden, käkade take-away thaimat & bara chillade. Idag har vi varit i stan o shoppat lite. Sedan har vi varit på stranden & Nu snart ska vi laga mat. Vi ska väl vara här i cirka 5-6 dagar innan vi reser vidare och upptäcker mer av Nya Zeeland.

Klicka på länken för att se bilder från NZ (= glöm inte å kolla på videoklippen här under med.

SE ALLA BILDER FRÅN NYA ZEELAND HÄR!


VIDEO
Rundvandring i huset & Karins udda uppväckning =)
Bloggare: Robin

RSS 2.0